Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Tuesday, October 11, 2011

Janin 15minggu berjaya hidupHanover, jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.
Selepas 6bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?note : bagaimana janin berusia 15minggu boleh bertarung nyawa untuk hidup, tetapi diluar sana..janin berusia 7bulan pun mereka sanggup gugurkan..masyallah..ini adalah kekuasaan Allah Taala...

source : Oh Media

2 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

fuh..meremang bulu roma!!
allahuakbar kuasa allah..

Mak Izz said...

hihi... so sweeeeeettttt... baru2 ni ada anak buah officemate akak melahirkan bayinya pd usia 20 minggu di hospital selayang. sebulan lebih sudah berlalu dan bayi itu masih berjuang untuk hidup. jom kita doakan mudah2an bayi itu dpt survive dan dapat membesar dgn sihat spt bayi2 lain.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...