Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Sunday, August 14, 2011

Aktiviti Menghantar Desert ke Umah Jiran...

aku tak pandai masak..jadi kengkadang tue segan plak nak anto lauk tak sedap...segan plak..kang anta tak cukup garam la..tawar la...masin pulak la..haishhh..sume tue aku amek kire..tak sikit, mmg byk gak aku berkira pelbagai aspek....

tapi semalam aku buat kek coklat kukus, rezeki jiran dpn umah...en.suami anta 1 pinggan ke depan..huhu...tak tau la ape deme kate..tapi aku rase, topping cake tue cam sweety sikit la..takpe..next time aku dh tau dh..mane yg perlu dikurangkan..rite.. ;)..

ari nie en.suami aku plak masak utk buka...jadi aku jadi baby sitter...bile die dh siap masak, aku plak take over masak desert..
hadiah ari jadi utk si cilik Akif...

memandangkan semalam adalah hari jadi anak buah aku si akif, aku decide nak hadiahkan die apam polka dot dngn corak ladybird dan bee utk dia...aku suh en.suami dan shifaa hantar..tak tau la ape reaksi die..tapi akak kate, die sonok..hihihi..

selebih, anta jiran bagi menambah desert buka pose..


aku mmg ada niat buat apam nie extra...jadi, selebihnya aku sedekah kt jiran2 mana yg en.suami aku nampak..hihihi...nak ketok umah jiran kanan nie plak tade org...yg ade jiran depan dgn sebelah umah die...
so aku pun en.suami anta apam tue kt sape yg ade kt depan nun..

actually budaya tukar menukar lauk antara jiran nie mmg semakin jarang berlaku di putrajaya nieh..lagi2 yg duk apartment...mmg haremmm la nak jumpe jiran sebelah...mase aku duk p5 dulu tue..hampir setahun..tak pernah aku terserempak dgn jiran kanan aku tue...mmg tak penah..tapi yg pelik, en.suami asek tjumpa je deme nieh..jadi kalo terselisih jalan, kalo tak kenal, jgn la mare yer..huhu..

tapi alhamdulilah since aku dh berpindah ke p15 nieh...environment die pun sangat la ok..selesa pun ye..parking tak gado...ptg2 boleh la jugak ajak shifaa jenjalan hirup udara tercemar segar...dan jiran depan umah aku memulakan acara menghantar desert Kuah Durian dgn roti....mmg marveleous la sebab aku tak makan durian, tapi en.suami ade..mmg antoo kuah durian..terhirup2 jugak la..hihihi...

jadi bile jiran dh stat memberi, kite kene la membalas kan..hahahaha...tgu aku balas smpi dh sebulan jugak la baru aku reply..huhuhu..sekali reply, berderet smpi 2 hari..hihihi..

hari pertama iaitu semalam aku membalas dgn kek coklat moist...lepas tue..aku mmg rajin plak minggu nie buat desert la kek la apam la..hahaha..memacam...pahtu ari nie..aku hantar puding triffle dgn apam polka dot 1 bekas..rajin tak ingat2..hahaha..takpe la...rezeki die...

aku suka je amalan nie sebab dlm masa yg sama...kita mengerat dan mengenal sape neighbour kite rite...semoga kt kejiranan aku nieh tak kedekut senyuman dan sentiasa amal konsep kejiranan...n_n...

3 comments:

*Miss Geli^ said...

umah no 21 tak dapat pun?

emma said...

huhu..jauh sgt tue..anta mane yg nampok jer..huhuhu..nen kali..nen kali..hikhik..

AzaLea said...

sdpny apam... tomey2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...