Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Tuesday, June 21, 2011

Lempeng Cicah Sambal Tumis Ikan Bilis

aku jarang membeli sarapan di kafe bawah opis nie since ade baby..mam kt biskut cicah milo panas atau bfast kt rumah mak...waktu aku sgt la limited sbb bagi aku masa itu emas..dan aku lebih suka spend masa yg ada utk pumping susu berbanding bjalan ke kafe yg amek mase tak smpi 5min pun..hohoho..selalu waktu pumping, aku minum pagi sekali..

pagi nie cam lapar sgt..bos pun tade...hohho boleh la langkah panjang sikit (tingkt 2 je pun kafe tue)..smbil memikir ape yg bfast pg nie..dh muak plak bfast selalu biskut kraker cicah milo..


bali suam + lempeng kelapa cicah sambal tumis ikan bilis

mase otw ke kafe..aku tnampak notis yg mereka ada menjual lempeng kelapa..!!! peh!!! fav tue beb...aku pun terus ke gerai tsebut utk order..nampak cam menarik apatah lagi..ditegur oleh kak opis bitau lempeng tue sedap..aku pun terus order 3 keping (tamak giler..hohoho)..


terliuq jer...

 memandangkan aku antu sambal..aku request sambal lebih..mmg lebih la kak tue bagi..hohoho..


sedapnye....n_n..

 aku bfast dgn lempeng tapi abih 1 stgh keping jer..sebab kekenyangan minum air bali..hikhik...

 tapi aku tak nampak celah mane kelapa die letak.ibarat lempeng kosong jer...tapi kalo garing sikit lagi best..sambal die pun manis sikit..boleh ler.. kenyang jugak la..


mintak sambal lebih yer....
syukur alhamdulilah..kenyang jugak pagi nie dgn sarapan kampung..bkn senang nak jumpe bfast ginie..tapi lagi sedap bile air tangan mak sendiri yg buat..hikhikhik..n_n..

3 comments:

WILAYAH C.T.M said...

terliuqnyer..lm tak mkn lempeng.best la cafe ko..kat cafe aku ni asik2 mi grg,ns grg,ns lemak.bosan dah..hmm

~AZALEA~ said...

antara lempeng ngan lempang, mane yg lg sedapny... yeeehhhaaaaa~~~

emma said...

SIRIM : itu la..sepanjang hayat aku kije, management baru cafe tue..dienyer sarapan cam selera kg gitoo..legaa sikit tekak nieh..hikhikhik..

azalea : hahaha...ibarat sepak ngan seeepak...itu pun same gak...hikhikhik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...