Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Tuesday, December 27, 2011

Ragam Client

oh ye..byk dh aku buat draft luahan perasaan tapi bior la ia kekal draft..kang aku post jadi isu plak..lately aku semakin mengalami ketegangn di belakang leher..(stress ler ape lagi)...kali ini bos aku adalah seorang yang sangat aktif ketika di states especially program berkaitan dgn istana..(kire org kuat istana ler)..malah die seorg yg friendly..

Beliau sgt aktif dalam program2 istana malah beliau merupakan MC (pengacara majlis ler) kegemaran Sultan Pahang....ke sana ke mari org kenal bos aku nieh..jadi tak heran la kalo kengkawan die tue dari pelbagai golongan ahli politik (aku mmg tak gemor org politik kuat ~pahamkan maksud ayat tue yer)..

sejak berkhidmat dgn bahagian aku, pelbagai ragam dan perangai org yg dtg nak jumpe bos aku nieh..
aku senaraikan ragam deme nieh...sebab ragam deme nie la tetiap hari aku balik kije sakit pale..(sebab sakit ati tak ilang~ilang)
  • kerap tol terima kunjungan dari states lame die..aku tade la heran sgt..sebab mmg musim..tengok bos asal mane, pahtue berduyun2 org2 kg die dtg cari die..
  • selalu yg dtg kate kenalan lame, orang kg, dari tempat kije lame..
  • datang kalo sopan bercakap dan molek bahasa, aku layan baik..tapi bile kurang ajar rude...tak hormat aku..mmg maaf la..no more appointment or else..
  • datang menonong (tade appointment la) pahtu kurang ajar plak..pahtue ko ingat ko pangkat tinggi...dtg campak2 kertas..silap la...
  • org-org politik datang...tau la kawan bos aku..tapi reti la hormat org keliling..jgn fikir ko pangkat dan standard ko besar..ko kene ingat..hidup nie cam roda...
  • org sekampung die suka amek kesempatan...kate  dh call dh ape la..dh bitau bos la nak dtg...korg suka amek kesempatan..smpi aku nak berurusan dgn bos pun tade cukup mase...
  • kalo dari org dari pej menteri lagi kuang adap...aku tak suka la..
  • pahtu org dari kesatuan/persatuan tah ape-ape...berlagak nak jumpe bos...proud sgt dpt jumpe menteri, tpm, pegawai khas la ape la bagai..cite dpn2 aku..betapa 'besaq' nye kuasa yg ko ade...
  • ade tue plak...bawak kes utk bos die...tapi shebuk sebut jawatan dgn gred bos die.....asek2 berulang itu jer..padahal nak buat appointment jer..aku dengar jer..last baru aku cakap..gred bos saya lagi tinggi dari bos en...terdiam terus...(berlagak bos jawatan tinggi...mintak kite hormat sgt dgn bos die)bg aku sume same..
  • yang kes tak lulus plak..berlagak..kate bawak surat sokongan dari menteri..menteri pompuan, menteri lelaki, menteri fasola...haisshhh!!! udah kate surat sokongan tak dilayan..jgn berlagak sgt..surat2 tuew tak laku...
  • yg degil keras pale cam batu pun ade...dh dtg jumpe sekali..leh consider..dtg 2 kali bawak anak bini, dtg 3 kali sorong tok nek dlm wilcha...dtg 4 kali tah sape sedare ko upah..dok rayu sesame...adoiii!!!!! pening aku..
  • yg budak jage kaunter plak..selumbe lepaskan deme masuk ke opis aku..dh lgsg aku takleh wat kije, tipon tak berangkat..pahtue isuu....kate aku tak pick up phone then...kije aku sendiri tak siap...yg itu pun aku tak gemar...
sebenarnye banyak lagi..tapi..tah ler..takat nie je la aku taip ragam org nak bertukar...ini je yg aku nak share..t ade lagi aku share lagi..saje kasi korg fikir..agak2 kene situasi cam kt atas..camne korg solve kan yer...

itu sebabnye skg aku dh kurg berblog...mase aku terhad menyiapkan tugasan yg diberi serta melayan client2 yg adakalanye sehingga 30 org...jadi korg bygkan la bile mase aku nak siapkan keje..dgn thari tkejar balik menyusukan shifaa..sharp kul 2 masuk opis dan paling lewat aku leh berada di opis adalah jam 6.45ptg...kije tertangguh..aku sambung esok..

aku harap aku dpt kije dgn ikhlas dan sumtime aku rase pahala aku berguguran terbuang disepak oleh rase dosa sebab...kadang dpt client yg tak terjangka perangainyer..aku sumpah seranah plak dlm hati..masyallah...ja'atnyer aku nieh...subahannallah...

doakan la aku dpt jage bos dan jage client dgn hati yang ikhlas...insyallah...doakan ye...

note: weekend nie bercuti dgn famili..harap dpt ilangkan tekanan kije..ngah pikir utk wish list 2012...

3 comments:

ebob said...

kne tahan le beb...dh xtahan mintak tukar..& hup tmpt yg akn dpt 2 better le...hihihihihi.....

eMMe said...

Emma, ragam org kan mcm2, sabar je menghadap karenah klien ni kan....
Emma, jaga pertukaran sape? cikgu2 ke? leh minta tolong Emma, hiks~

Mimie said...

hmmmm mcm tu la aku dok ngadap ragam org selama 5 thn kerja ni.. kdg smpai naik bosan, rase nak tukar jage bos biase2 je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...