Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Friday, August 5, 2011

Kalau korg Boleh..takkan aku TAK BOLEH????!!!!!

haaa!!! korg bace tajuk je dh gempaq kan..hahahahaha....Korang kene tau, datangnya bulan pose nie..pelbagai ganjaran yg kite terima..antaranya perut ngan usus korang mesti slim smpi awal syawal, telinga, mata bersih dari menda2 lagha...selain mengejar ganjaran Bulan pose nie, mesti korg ada bercita-cita nak kurus..tol tak? tol tak?..hahaha...hahaha..agak2 berape kg la yg turun kan...

aku kene tanamkan semangat cam gitoo..sebab karang kate aku  tade ambition plak..hidup tade cecita nie susah...hohoho..ok..nak kembalikan berat badan asal...47kg dari 56kg...korg kire la..bape byk perlu aku turunkan kg tue..dpt turun smpi 50kg pun kire ok la..(itu pun semput baju seh sempit)...huhuhu..

gambo kt bawah nie mase kurus...sekitar 47-50kg jer...mane ade lebih dari tue...nie gmbor mase dh stat kije..sebab ape nampak kurus..sebab time ngah pakai braces...ayoh!!!!kalo pakai braces mane la lalu nak makan...

waktu kursus kt intan alor star 2007

kursus kt Jpn Terengganu 2007

kt cyberjaya thn 2007
 aku kene tanamkan cita2 tue sebab :
  • sayang wei..baju tersadai kt lemari tue..nak dekat sethn setengah dh...
  • rindu lak aii nak pakai kebaya...
  • selera semakin tinggi...adoiii...
  • shifaa dh stat mam solid food..
  • sakit mata tgk org kurus!!!!
  • asek2 en. suami panggil bam..bam..bab...erk!!!
  • takleh melawa lgsg..sume suar jeans ngan blouse tak muat!!!waaaaaa...(ok suar dh muat sikit yer)
  • baju nak g kije pun dh limited edition...byk lg baju baru buat takleh pakai..takkan nak sedekah plakk...
  • sakit kaki bile bangun pagi tanda bmi aku seh agi tak SEIMBANG!!!!

celebrate bday aku kt dpn masjid putra thn 2006- ain, ebob n suraihan

kursus kt pulau redang thn 2008
tapi ade ramai gak kate aku dh kurus sebab :

pandangan sisi
  • aku pakai blazer...mmg la nampak kurus..blazer muslimah..labuh smpi ke lutut..nampak anggun sikit...tapi ape pun kak-kak opis..mekasih...doa anda 40x, insyallah i kurus..hikhikhik..(tol2 tau..mmg nak kurus)
  • aku pakai baju yg tol2 ikut cutting...(itu yg asek nak pakai blazer jer)ilang konfiden diri weii...

sebenarnye aku rase cam berisi sgt bdn ni even ade org kate kurus.. en.suami kalo suh tanye kurus ke berisi ke jawapan die.. MONTEL..BAM.BAM..adoi!!!!


korang doakan la yer...korg sebut 40x...insyallah..aku tolong doakan semula pulak doa korang yer..huhu..

thanks for reading..

jya..

7 comments:

Abang Stalker said...

semoga berat berkurang la puasa2 ni ye kak.Amin..:)kurus sihat xpe,jgn kurus skt plk.

psst*cun le masa dia kurus :P hahah..ptt en hasben syg.

ebob said...

hahahaa...chaiyokkkk ;))

riena azneira said...

kannn rindu giler dulu kurus je kan skrg gemoks!sedeh laaaa~:((

Mak Izz said...

akak tgk emma ni ms zmn sekolah2 dulu mmg bambam. kt poli semakin menyelim esp pas pakai braces. skrg ps bersalin bambam balik. adakah kerana braces???? atau kerana melahirkan anak?

ape2pun akak doakan emma kurus cantik muda remaja macam zaman kegemilangan dulu2. AMIN..... (doa 40x)

emma said...

As : die kenal mase kurus..tak kenal mase bambam..huhu..

ebob : thanks beb...n_n..

riena : doa awak kurus..40x...n_n..

mak izz : hahaha..same ngn akak la..doa akak kurus 40x..amin...
yg sebenarnye badan jenis cepat naik kak..tapi dulu nampak je montel tapi tak berat pun..tapi skrng mmg nampak montel tapi berat..huhuhu...

Mak Izz said...

oooooooooooooooo... (ok kira brp byk huruf o di sini) ^__^ maceh dik akak x mintak tp ko doakan gak, AMIN ya rabbal ALAMIN! huruf besar gituk. teori kinetik akak mengatakan mengapa zmn sekolah emma kelihatan bambam tetapi tidak berat tp skrg kelihatan bambam dan berat kerana faktor2 berikut:

1) dulu bdn remaja, skrg badan dewasa. jd boleh timbang kati brp gram udah naik kerana tumbesaran itu
2) dulu tidak menyusukan, skrg .... (sila samb) maka mungkin berat air susu??? :)
3) dulu lemak tak tepu sbb aktif di zaman persekolahan adakah sekarang dh tepu??? ops! doa 40x lemak masih x tepu :P

tp sebenorrrrr benorrrrrrnye akak rs sbb hati awak gembira :) dh rs stabil sbb ada anak & suami yg menyayangi jd time makan tu selera aje, tu yg bdn naik mcm emma ckp "badan cpt naik".

so... skrg pilih. nk x bahagia tp kurus atau bahagia tp x kurus. jgn ckp nk bahagia dan kurus sbb sbg manusia kita x blh tamak kecuali... ada sesape nk sponsor PB utk emma? (sponsor kt akak skali eyh) hehehe...

emma said...

hahaha...jawapan tersendiri..tepu tak tepu..(sikit ade la kot..)..hahahaha...

ape yg penting bile dh bkuarga nie happy..happy tengok ayahnye kuat makan, happy tgk shifaanye kuat makan dan bile terlebih happy..ibunye sekali terjoin makan...hahaha..camno tue...

mintak2 la en.suami sponsor pB yer..hahahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...