Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Monday, June 20, 2011

Mam SteamBoat di Steamboat Antarabangsa, Bangi


Sebelum nie aku ade tulis satu entri nak cite pasal mam kt Restoran Steamboat Antarabangsa kt sini . Dari part gembira jadi duka sebab tipon aku missing..upe2nye..adik aku telah tercicir kt depan umah mak aku..seharian aku moody + redha kehilangan hp tue..pahtue bile aku dh blocked sim card, aku nak balik umah P15, elok je en. suami jumpe kt depan umah..tapi dh terbalik la..dh kene ujan seharian, pakej rumput rumpai..tgu 2-3hari jemor kt umah..sekali on..skrin pecah 3 layer plak tue...make tpakse la dak EimaLoy menggantikannye..hohoho..sbb sygkan hp tue..aku sgup tak tukar tau.. (padahal ngah kering..hohoho)..opppss...ok..ok..berbalik semula cite spt tajuk kt atas...hohoholl

malam sebelum tue kami p makan kt Restoran Haji Sharin Low, Masakan Makanan Cina Muslim di Sg. Merab (kendian plak cite..hee) tanpa kehadiran dak Eimaloy..jadi die pun cam majuk..tapi mlm tue pn. mak decided ajak p mam steamboat (sebab mase mam kt restoran chinese muslim cuisine tue, we'all sebenarnye nak mam steamboat..tetiba tukar fikiran)..
1st time dtg..waktu shifaa 3bln..

Kami mam kat Restoran Steamboat Antarabangsa di Bangi pada malam tue..beria-ria makan..ini adalah kali ke2 aku p mam kt sitoo memandangkan mase dlm pantang aku tingin beno nak mam steamboat nie...abih je pantang terus cari kedai steamboat nearest putrajaya..sekali terjumpa kedai nie.so far ok la..puashati makan..hohoho..tapi mmg bgaduh la ngan shifaa sebab die nak kt pangku jer..dh terpakse la guwa bersilih ganti makan en. suami..

yg berasap2 tue yg tak tahan..hihihi..
restoran nie menyediakan hampir 120 menu buffet utk steamboat..tapi bile aku ke sini..aku suka mam kupang die..besar dan fresh..plak tue..seafood die pun menarik..pilihan sayur, mushroom, seafood, jeruk dan aiskrim pun pelbagai..kenyang giler..duk kt sitoo adelah dalam 2jam lebeh..ngadap makan jer..hohoho

bako-bako kt tepi periuk steamboat

paling suka part bako2..deme nie menyediakan menu kambing, ayam, sotong, daging, rusa yg telah diperap untuk dibakar di tepi periuk..just put butter kt plate tue then..letak daging...then tgu la die masak..masuk ngappp!!! masuk mulut..wooh..best tue..sedapnye...

shifaa terliuq la ibu!!!!

tapi sian kt shifaa..huhu..udahlah bwap-wap kt makanan tue..shifaa bpeluh2 ayah dokong..
Shifaa : kejam tol ayah ngan ibu mam tak ingat shifaa!!!!
ayah : tadi ayahkan dh suapkan shifaa bubur..shifaa takleh mam sume nieh..heeee...
ibu : tol2..t dh leh mam..ibu suapkan yer..hihihi..

actually makan2 steamboat nie..kalo bawak dak tecik yg tak reti duduk cam shifaa...hohoho..mmg susah..tapi sian kt si tecik tue bpeluh2..hihihi..cian die...

ok..saya redha je ibu ngan ayah mam tak suap saye..!!!

makan-makan...pun sempat posing
 aku ngan adik aku bergilir2 p amek seafood yg abih..peh!!!!  last2 semua kami makan..udang je tak lalu nak makan sebab nak kene kopek kulit..terkulat2 lak aku nak makan ngabihkan ape yg patut..

mak ngan abah sedang menikmati..

jemput la mam...hikhik..
 aiskrim die pun sedap..last2 desert aku makan aiskrim mint...mmg best!!!



muka kenyang..hikhikhik..

bile agaknye leh repeat agieh..hohoho






mase kami datang makan tue..last dieorg offer rm22/perhead...mulai 1 Jun 2011 rm25.90/perhead kerana beberapa menu unik seperti rusa, ketam n etc mereka tambah..kalo ramai2 nak makan kt cinie kene la book..kalo birthday celebration buat kt sitoo (min 5org) akan percuma 1 steamboat buffet..

alamat :
* Jalan Medan Pusat Bandar 4A
(Belakang Kompleks PKNS)
Seksyen 9, Bandar Baru Bangi
HP : 09-2714582

Steamboat Antarabangsa di Bangi



1 comment:

Sufisky Lass said...

haha, kedai abg saye , kihkihkih :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...