Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Tuesday, March 1, 2011

BreastFeeding

Shifaa start Fully Bf pada hari ke 9..dan hari ke3 terpakse diberi Formula Milk (FM)...
Waktu tue production susu tak begitoo bagus...dn jalan terakhir adalah memberi FM soy Milk..mase memula bagi...cam nak nages jer..tapi kuatkan je la smgt..


tersentuh hati tengok baby dpt bf ibunya. cube u all tengok..muka die pun menggambarkan kepuasan..hee

Actually got bad experience mase memula BF shifaa..smpi penah terfikir..takmo bf sbb sakitt..tapi mengenangkan die hanye little baby yg tak ngerti apa dan hanya mahu minum shj..kuatkan gak semangat..


Bila dah boleh bf shifaa..dlm dilema samada nak teruskan atau tidak..mula search berkaitan BF...dh la kerja mmg sgt terhad untuk berehat memandangkan jage bos yg agak annoying...



bile dh dpt info terbaik berkaitan bf nieh...terus nekad dihati mau BF shifaa secara Esklusif...waaaa..bunyi je cam hebat..tapi mmg hebat pun..hehe..t next entry cite pasal exclusive Bf nieh..

2 comments:

FARIHAH said...

salam perkenalan, dik, kalau tpaksa bagi fm, jangan bagi soymilk, kalau baby tu boleh tolerate susu lembu. sbb protein haiwan kualitinya lebih baik dari protein tumbuhan abb protein tumbuhan kurang 1 unsur protein yang dinamakan asid amino methionine.soya mmg ada reputasi yang baik, tapi bukan untuk kualiti proteinnya

emma said...

saya tak bagi dh kak..mase tue memula je..now fully BF.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...