Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Thursday, August 11, 2011

MC 2 hari gara-gara Shifaa Demam

suhu badan shifaa thari semalam..
dh 2 hari aku bcuti mengadap si tecik yg demam..aku kira die demam jatuh tergolek mase bpaut2 kt buai time main ngan sepupu2nye dan jugak demam sebab nak tukar bulan..jatuh tergolek tue dpt la hadiah sedas....bola golf di dahi pakej dgn lebam itam...mmg kaw...lasak sgt...takleh nak kate ape la..huhuhu...

since shifaa dh lasak...aku dh tak tido bilik lagi dh tau..sob..sob...tido kt tingkat  bawah jer...takut karang kami sahur die bgolek kt katil plak..ahaiiii...

tapi yg malehnye bile die demam..ade pakej..batuk ngn cecema..adoi...sabar jela..yg tak tidooo tentu si ibu..si ayah...tepuk bontot shifaa..die yg tido...

semalam tengok2 ubat demam tade plak dlm simpnan..so aku amek inisiatif merendamkan shifaa ke dalam air..bagi cool..sementara tgu ayahnye lik dari meeting, dh 3x aku rendam die..bangun tido mesti basahkan die ngan air...itu salah satu cara utk cool down panas badan yg die alami...

sehingga entri ini ditulis, aku nak rendam shifaa lagi bkn sebab panas sgt..tapi sebab die lum mandi lagi..huhu..ok..nasihat ibu utk shifaa..

nak shifaa,

ekau jgn la lasak2 sgt..dpt dh adiah kt palo tue haa sedas...jadi la gadis yg cute dan jangan nakal2..copek2 la ekau balik dari demam..nasib la ibu ekau nie tadok bos lagi..boleh la cuti berderet cam nieh haa...get well soon dear..love u bebeh.. 

with hug n kisses,
ibu kiut... n_n.. 


note : oppss..semalam timbang 9bln utk shifaa adalah 7.85kg..errr..naik cikit je cayang..kuat makan pun ye..tapi takpe..sihat2 shj..hihihi...

1 comment:

Huda said...

moga shifaa lekas sembuh yer..budak biasala lasak emma :) kita pantau je perkembangan dia :) dun wori..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...