Nuffnang Ads

Followers

Nuffnang Ads

Wednesday, June 8, 2011

Kisah mendapat Kuarters Terez...

waktu aku menaip entri nie dh jam 5.35ptg..baru je lepas bersiin dan....dlm keadaan ngantok..

terez p15H : photo ehsan http://mysweetzlife.blogspot.com/

kisah aku mendapat kuarters terez nie mmg hangat sangat kt office..ramai yg bertanya bagaimana boleh dapat kuarters teres dan jawapan aku adalah rezeki...tapi..sememangnye aku layak pun utk dapat..

pada mulanya aku mmg tidak terniat utk berpindah dari apartment parcel 5r4 presint 5 sebab kedudukan yg strategik mengadap jalan dan view yg cantik...tapi malangnya menimpa aku sekeluarga dimana kejadian tersebut berlaku pada minggu pertama aku masuk berkerja selepas cuti bersalin selama 2 bulan.

anggaran kerugian sekitar rm8k++ dan yg paling aku terkilan bila barang-barang kemas dan duit sumbangan shifaa habis disapu sekali.. T_T...kesah umah kene masuk perampok... pda kali pertama berlaku aku juz buat aduan shj...tapi bila genap je sebulan..si perampok dtg kembali tapi tak berjaya sebab aku dh tukar kunci pintu utama...kali kedua aku nekad jugak...mintak pindah terus mintak kuarters kelas E terus..trauma aku berlarutan..sehingga suami aku hampir 3bln tidak bekerja shift malam sebab risaukan kami..

seminggu selepas aku anta surat request pindah dan mintak terez, tup..tup.. staff BPH call maklum ttg request aku minta pindah dan mereka letak terus ke senarai nama bermula 1 Januari 2010...mean tarikh kenaikan pangkat Setiausaha PEjabat dari N17 ke N27 (terus layak kelas E)..based on my case..u'olls pun fahamkan sebab apa aku request pindah..

awal mei jr aku dapat tawaran kuarters terez kt p11 tapi 2nd la sebab dh de org duk sebelum nie..mula la akku berangan..kot2 la dpat tawaran cam die..pahtu aku cek waiting list..tengok2 name aku dgn name die n kak long aku tak jauh...tunggu.punya tunggu..arap la dapat dlm mase terdekat..tup2..suatu petang di opis (aku tak ot yer)..dlm 6 lebih...tetibe ade calling..tapi waktu tue aku ngah wat pumping session..so bsabar je la tinge mendengar lagu maher zain feat mesut kurtis tue...

cek2 nombor..ingat en.suami buat test call (en.suami suka wat test call i-talk kt no aye okey)...tapi die kate bukan..aku ignore je la..tetiba..6stgh cam gitoo..the same no called back..rupenye staff BPH..maklum dpt teres...so sok suh bawak slip gaji n surat pengesahan jawatan N27 utk dpt surat tawaran...mau aku tak melonjak..hahahaha...sonok gaban...sok thari terus je aku ngn en. suami p amek surat tawaran..

ok dari sini u'olls nampak bukan..takde kabel yg membantu aku dapat kuarters nie..because of my case...aku jadi TRAUMA  untuk kembali berteduh di rumah itu...

tapi malangnya..one of my staff kt opis nie..mmg sgt-sgt-sgt--sgt la tak puas hati Y aku dpt terez...dn acap kali die memberitau mesti aku menggunakan orang dalam utk dapat terez tue.....dan buktinya..setiap org yg tegur aku mesti mengungkit perkara yg sama...arrrggghhh!!!!!!

aku bukan dapat sesuka hati melalui kabel..tadakk..tadak kabel okey..its true...tapi malangnya bila aku xplain, sumenye tak caye..ye la..kalo dh sorg mencanang begitoo..(becoz she's my senior)..make percaya la..dun care la..tapi yg paling geram...smpi PA bahagian2 lain pun die mencanang gak..bengang jugak gua!!!! (sib PA yg die canang tue dapat kt tmpt aku gak..hohoho..idak la deme sakit atie..hikhikhik)

dan kesan daripada ini..tiap kali nampak muka aku, dia kan muncung dan masamkan muka..(=_=' ape salah aku...)

aku bukan nak mengata tapi aku mencerita bagaimana perasaan aku sehingga terpaksa menerbitkan entri ini..

insyallah rezeki akak soon..dapat lagi better than umah saya...hope so...

aku ingat aku sorang je terkena tempias begini..mase aku godak2 net nak cari pic rumah terbaru aku, kot2 ada ehsan blogger lain..tapi lain plak yg aku jumpe..jiran2 taman baru aku yg dpt sama dan feeling mereka tentang mendapat kuarters terez...mcm kak long aku, mamalyna, Eima dan ramai lagi la..sedih kan..sib la kuarters..bukan umah beli..kalo umah beli..tade la dengan cam gini...

kan sedap kalo deme bercakap cam ginie..cm Wilayah C.T.M ..sedap gak tinge mendengar..hurm.....

10 comments:

WILAYAH C.T.M said...

alaa..ada pulak nak dengki2 org dpt teres.ntah apa2 la kan.g pun awk kan ada problem ngan umah lm..best la umah dia camtu.border dinding tu smpai atas so takde la nk nmpk sgt org sebelah..hihihi..ramai pa dpt kat situ tau..

hanidatul shatira said...

loh...baru kuarters dah dengki2.kalau beli agaknya lagi hazab la orang tu ek....hahahha..orang kalu da busuk ati, perangai, muka sume busuk...wat dek je la..rezeki masing2 kan.....asalkan keluarga kite bahagia sudah.....dapatkan rumah untuk tempat teduh keluarga sendiri, bukan keluarga si busuk hati.......mengong punye olang.......ini macam pon ade keee????

emma said...

w.c.t.m :

itu la..sedihkan..ade org cakap gitoo..actually rumah tue mmg selesa sgt..shifaa pun boleh pusing2 naik walker dgn bebas..hihihi..haah..ase cam taman PA-PA plak kt sitoo..huhuhu..

hani :

deme tak fikir baik buruk buat gitoo..tah ler..akak pun wat tak heran..lantok p ler...mengom...

*Miss Geli^ said...

dengki watpe, memang dah rejeki memasing..sibuk nak tuduh orang pakai kabel la ape la...


teres kuartes je pun..hak kerajaan, bukan umah sendiri yang nak kecoh kecoh..cesss!!

eh, dapat lorong brape?

::Mamalyna:: said...

nak wat camne emma... tu ler yg kita kena terima... dah memang kelayakan kita tp cam dikueri plak camne kita boleh dapat...

wah, ni bebetul jiran... selorong lagik... emma, ape fb emma? saya ada create page fb'Kejiranan P15H'... masukler page tu... boleh kenal jiran2..:)

emma said...

miss geli : ..haatue la..sib kuarters kan..dpt lorong 3/3 no. 13...duk sitoo gak ke miss geli?

mamalyna : cer cari Nur Amina...atau add je emma.arahman@gmail.com... hahaha..insyallah.. n_n...

*Miss Geli^ said...

aku pun lorong sama ..ala, no tak bole la reveal kat sini..bahye

emma said...

haaa..yeke..hihihi..same la ngan mamalyna..same lorong la kite ek..berjiran la kite yer..hikhik...yg penting...ce tengok..barisan no ganjil..dpt umah endlot ler..

[s.u.r.i.a] said...

salam. agak-agak masih ada rumah teres kosong lagi tak? nak rumah teres jugakk. hukhukhuk.

emma said...

wslm...tak sure la..skg nie katenye kalo kt area p15 dh penuh kot..cuba semak kt bph..kot2 ade rezeki..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...